Skip to main content

Configurarea vizibilității straturilor și sub-straturilor de hartă în funcție de scara de afișare

By 18/12/2019March 24th, 2020Uncategorized

Aplicația NetStork a fost îmbogățită cu această nouă funcționalitate care permite configurarea vizibilității straturilor pentru diverse scări de afișare. Astfel, devin posibile:

  • Schimbarea configurației implicite a straturilor
  • Adăugarea propriilor straturi, conținând nu doar obiecte, ci și imagini sau substraturi grupate
  • Plasarea obiectelor de același tip în straturi diferite, în funcție de valorile anumitor atribute (de ex. plasarea infrastructurii proprii într-un anumit strat și a infrastructurii terțe în alt strat, cu schimbarea vizibilității după caz).
  • Controlul vizualizării unor straturi particulare în funcție de scara de afișare aleasă. De exemplu, anumite elemente de detaliu nu merită redate într-o vedere de ansamblu, acestea îngreunând doar încărcarea hărții.

Faceți clic pe imagine pentru a mări

În plus, odată cu afișarea în funcție de scară s-a introdus și configurarea îmbunătățită a stilurilor astfel:

  • Posibilitatea alegerii stilurilor în funcție de scara de afișare, care permite practic definirea modului de afișare în funcție de nivelul de zoom
  • Adaptarea stilurilor la nivelul de zoom se face individual pe obiecte și nu la modul agregat, ceea ce permite definirea de stiluri diferite, per obiecte diferite și intervale de zoom corespunzătoare

Prin această a doua funcționalitate, stilul de fundal poate fi configurat astfel încât grosimea anumitor linii să fie constantă la scară mai mare și variabilă odată ce scara de afișare devine mai mică. Un astfel de comportament intuitiv împiedică dispariția anumitor linii in caz de zoom out și determină îngroșarea lor la zoom in.