Skip to main content

NetStork, un sistem de inventariere și documentare al rețelelor de telecomunicații utilizat de peste 200 de furnizori de servicii locale de internet și CATV din toată Europa, are o nouă versiune. NetStork 10.2 a fost lansat recent, aducând o mulțime de îmbunătățiri și simplificând gestionarea rețelei. Să vedem ce este nou!

Un model realist al conexiunilor din interiorul clădirii

Am îmbunătățit modelul existent, simplificat al conexiunilor de fibră optică în clădiri, astfel încât acum este mai ușor să îl modificăm / să îl modelăm. Cablul nu trebuie să fie conectat doar la verticală, unde a fost extins automat pe toate etajele. În NetStork 10.2 puteți conecta orice cutii cu cabluri cu conectori sau suporturi. De exemplu, este posibil să conectați două cutii cu cabluri, chiar și atunci când sunt pe două verticale diferite.

De asemenea, am modificat:

  • Schema Box (cutie)– acum are aceeași funcționalitate ca și alte scheme optice (de exemplu, puteți aranja cablurile în mod liber)
  • Schema Verticală – apartamentele/încăperile sunt grupate în raport cu etajele, făcând schema mai clară și mai ușor de citit

Zoom in

Noua schemă a unei structuri de clădire

Schema a fost extinsă cu vizualizarea:

  • Cabluri din clădire pe verticale
  • Conexiuni de apartamente la cutii

Drept urmare, schema vă permite să urmăriți cablurile și conexiunile existente în interiorul unei clădiri. De asemenea, este mai ușor să verificați care sunt apartamentele deja conectate și unde au fost conectate patchcordurile.

Zoom in

Funcționalitate nouă: „Modificați tipul obiectului”

Această funcționalitate vă permite să schimbați un obiect nod cu un alt tip, fără a schimba relațiile existente. Toate conexiunile sunt copiate automat la noile obiecte. În cazul în care o conexiune nu poate fi copiată, sistemul vă informează despre aceasta și operațiunea este refăcută (roll back) fără a pierde date.

Puteți utiliza această caracteristică, de ex. atunci când modificați o cameră de tragere într-o cutie sau un cabinet/rack sau un punct de infrastructură într-o cameră de tragere.

Zoom in

Fiber route inspector

Este un instrument nou pentru o analiză ușoară a rutelor de fibră optică, disponibil direct în bara de instrumente.

După intrarea în modul de analiză, fiecare click pe o fibră sau un port din schema optică are ca rezultat urmărirea traseului – rezultatul este calculat și afișată automat, ceea ce face ca explorarea conexiunilor la nivelul fibrei să fie mult mai ușoară.

Schemele optice s-au îmbunătățit

Cu o nouă caracteristică de salvare a stării de expand / collapse a obiectelor, puteți acum să editați mai ușor scheme mari. Obiectele care nu sunt necesare la un moment dat pot fi restrânse (collapse) – conexiunile lor vor fi ascunse permanent (nu sunt extinse/afișate după modificarea datelor sau navigare).

Ce altceva a fost îmbunătățit?

Numerele de porturi vizibile în diagrame, mai mari și mai lizibile

Evidențierea (highlight) traseelor și în obiectelor terminale

Desfășurarea automată a bundle-urilor prin care trece fibra urmărită

Configurarea stilurilor este posibilă acum pentru splittere și conexiuni de fibre – aceasta permite de ex. aplicarea unui stil diferit în funcție de atributele obiectului.

Posibilitatea modificării orientării obiectelor punct de hartă

Am adăugat direcția simbolului pentru un nod. Drept urmare, nodul nu mai este afișat doar paralel cu nordul, ci poate fi orientat exact ca în teren. Puteți introduce direcția manual sau poate fi calculată implicit în aplicație. Această funcție poate fi schimbată pentru un anumit tip de obiect din sistemul de configurare a stilului.

Zoom

Documentarea camerelor de supraveghere

Au fost introduse două tipuri noi de obiecte: dispozitivul camerei și camera. Dispozitivul de cameră este un nou tip de dispozitiv plasat pe rackul ODF – este afișat și pe schema optică ODF și pe schema de vizualizare a rackului. Dispozitivul camerei este conectat la o cameră care poate fi plasată pe hartă.

Zoom in

Inventarierea dispozitivelor WDM

Acum puteți documenta multiplexorii CDWDM / DWDM și demultiplexorii. Dispozitivele WDM funcționează similar cu spliterele, dar sunt obiecte separate cu reprezentare separată pe schema optică:

Zoom in

Alte îmbunătățiri ale NetStork 10.2:

  • O nouă funcționalitate „Ștergere porturi”, opusă celei de „Generare obiecte port”
  • Puteți introduce un obiect ONT direct în clădiri (fără a fi nevoie să introduceți mai întâi apartamentul)
  • Butoane pentru bara de instrumente pentru activarea / oprirea urmăririi și analizei rutelor de fibre
  • Status – atribut nou pentru o clădire

Vă interesează să aflați mai multe? Vreți să testați noua versiune sau să actualizați NetStork?

Rezervă acum un demo live!