Skip to main content

Modelați-vă rețeaua cu ușurință utilizând NetStork 11

Noua versiune NetStork tocmai s-a lansat! A 11-a versiune aduce multe îmbunătățiri, cum ar fi modelarea îmbunătățită a conexiunilor de fibre. Vedeți modificările detaliate de mai jos! 

Conectori Optici

A 11-a versiune introduce multe inovații pentru modelarea conexiunilor optice. Acum este posibil să inventariem elemente, cum ar fi tray-urile de fibre, patch panel-uri și pigtails. O altă caracteristică nouă este modelarea conexiunilor port-fibră, similar cu conexiunile din fibră-fibră care existau deja în versiunile anterioare.

Tray-uri

Tray-urile de fibră sunt elemente care ne permit să aranjăm sudurile în manșoane de fibre și cutii de distribuție. În cea mai nouă versiune, este posibil să adăugați tray-uri în aceste două tipuri de obiecte. Datorită acestui fapt, informațiile despre tray-urile care dețin anumite conexiuni pot fi stocate în sistem și vizualizate pe schemele optice. Există două modalități de a crea o astfel de vizualizare:

Standard, cu structurile de rack ODF care sunt disponibile în prezent și pentru conexiunile optice.
Cu manșoane suspendate care sunt poziționate pe diagramă în mod similar cu spliterele.

Patch-panel-uri și pigtails

În cea de-a 11-a versiune, am introdus obiectul patch-panel cu o listă de porturi care pot avea conectate pigtails. Puteți adăuga multe patch-panel-uri la un manson sau cutie, la fel ca în realitate. De asemenea, puteți genera automat patch-panel-uri și tray-uri pe baza datelor din specificații.

Click to enlarge

Patch-panel-urile din schemele optice pot fi floating ca și tray-urile de fibra. Datorită introducerii patch-panel-urilor nu este nevoie de modelarea conexiunilor de fibră cu patch-panel-uri folosind ODF și de conversia conexiunilor de fibre în astfel de obiecte. În prezent, orice număr de patch-panel-uri poate fi adăugat la orice conexiune de fibră, la fel ca în realitate.

Pentru a facilita trecerea la noul model, am adăugat o operațiune specială pentru conversia unor astfel de ODF-uri în conexiunea fibrelor cu patch-panel. Datorită acestui fapt, schimbarea obiectelor și comutarea tuturor conexiunilor se poate face cu un singur clic.

Uneori este necesar să inventariem pig-tail-uri care sunt sudate în conexiunea fibrelor și care nu au fost încă conectate la patch-panel. Acum este posibil să faci asta. Diagrama de mai jos prezintă pig-tails vizualizate cu un simbol plug atașat la fiecare fibră care are un pig-tail sudat.

Click to enlarge

Modelarea conexiunilor port-fibră

În NetStork 11 am introdus posibilitatea modelării conexiunilor port-fibră, care este utilă pentru stocarea tipului și parametrilor unor astfel de conexiuni, cum ar fi atenuarea sau tipul cozii utilizate. Conexiunile port-fibră sunt modelate folosind un obiect „conexiune fibră” și vizualizate pe schemă ca simbol de sudură.

Click to enlarge

Vizualizarea obiectelor de rețea pe schema structurii clădirii

Am adăugat următoarea posibilitate vizualizare a elementelor de rețea în diagrama structurii clădirii: Rack-uri ODF, ODF-uri, dispozitive, conexiuni/manșoane optice și cutii. Conexiunile prin cablu între aceste obiecte sunt, de asemenea, trasate. Acest lucru are ca rezultat o rețea completă de conexiuni între toate obiectele din secțiunea transversală a clădirii.

Schiță pentru descrieri pe hartă

Acum puteți adăuga contururi/schițe la descrierile afișate pe o hartă. Acest lucru mărește lizibilitatea descrierilor. Lățimea contururilor, precum și nivelul lor de culoare și transparență pot fi ajustate cu configurații de stil text.

Extinderea cablurilor și conductelor în infrastructură

În NetStork 11, am adăugat o funcție pentru o extindere rapidă a unui cablu sau țeavă selectate în întreaga ramură a rețelei. Acest lucru accelerează procesul de introducere a cablurilor sau conductelor în traseele subterane sau conductele atunci când cablul rulează în conductele primare de același număr. Extensia se poate face în ambele direcții până la prima ramură a rețelei.

Comenzi rapide de la tastatură

Toate operațiunile contextuale au opțiunea de a configura comenzile rapide de la tastatură. Datorită acestei opțiuni, operații frecvente precum introducerea obiectelor sau conectarea și deconectarea fibrelor pot fi realizate folosind tastatura. Comenzile rapide de la tastatură devin active atunci când operațiunile relevante devin disponibile în meniul contextual.

Alte îmbunătățiri în cea de-a 11-a versiune a Netstork

  • Opțiunea pentru adăugarea de clădiri la proiect
  • Înregistrarea evenimentelor pentru traseele aeriene
  • Opțiune pentru adăugarea Rezervei de Cablu în Nod de Infrastructură
  • Îmbunătățirea hărții în timpul exportului DXF
  • Opțiune pentru definirea diametrelor cablurilor coaxiale în specificații și luarea în considerare a acestora în scheme și rapoarte

Vedeți NetStork în acțiune!

Înscrieți-vă pentru o prezentare NetStork. Vă vom arăta cum acest sistem poate îmbunătăți gestionarea rețelei.

Folosiți deja NetStork?

Nu uitați să vă actualizați aplicația. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj. Experții noștri vă vor ajuta cu plăcere.