Skip to main content

NetStork aniversează 10 ani pe piață!

By 25/08/2022NetStork

În urmă cu 10 ani a fost lansat sistemul nostru de inventariere și documentare al rețelelor de telecomunicații, NetStork. Aplicația a evoluat semnificativ de la prima versiune. Am introdus noi funcționalități și îmbunătățiri pentru a răspunde nevoilor clienților noștri. NetStork a devenit din ce în ce mai popular și a câștigat rapid utilizatori în întreaga lume. Să aruncăm o privire asupra istoriei sale!

NetStork, sistemul de inventariere al rețelei, a fost creat pentru a răspunde nevoilor operatorilor mici și mijlocii. Acestora le lipsea o soluție adaptată necesităților și bugetului, dimensiunii și cerințelor lor. În trecut, am implementat în mare parte soluții de inventariere de rețea foarte complexe la operatori mari, iar aceste sisteme depășeau cu mult nevoile companiilor mai mici.

Ne-am dezvoltat treptat sistemul, analizând piața și ascultând nevoile clienților. Continuăm această activitate deoarece tocmai am lansat NetStork v12!

Primii pași ai aplicației NetStork

În primii doi ani, NetStork a existat sub titlul de lucru „Mobile Data Collector” și a fost folosit ca un instrument apreciat pentru colectarea de date din teren. Un moment critic a fost atunci când a fost implementat ca sistem de inventar al rețelei pentru o rețea de fibră optică în Tricity (orașele Gdańsk, Gdynia și Sopot) ca parte a proiectului Tristar.

Sistemul, deja cunoscut sub numele de NetStork, a ajuns la și mai mulți operatori când am început să-l prezentăm la cele mai mari conferințe din industria telecomunicațiilor din Polonia:

  • Conferința Metroport (consorțiul Metroport reunește aproximativ 30 de membri – operatori mici și mijlocii);
  • Conferința XII iNET, un eveniment de business pentru operatorii din toată Polonia
  • Conferința XIV KIKE (KIKE este o asociație a operatorilor locali de telecomunicații și are aproximativ 200 de membri. Oferă operatorilor expertiză, precum și suport juridic și de lobby.)

La început, NetStork a fost implementat doar în Polonia. Primul nostru client încă folosește sistemul, face upgrade la cele mai recente versiuni și cumpără mai multe licențe pentru noii utilizatori.

NetStork a primit rapid laude de la clienții din Polonia și din străinătate. Sistemul nostru a obținut succes pe diferite piețe din Europa și America de Nord. În prezent, peste 300 de operatori de rețea din 12 țări folosesc soluția noastră. Momentan, interfața este tradusa în poloneză, cehă, română și engleză. Intenționăm să traducem aplicația pe viitor și pentru alte piețe dacă este necesar.

Țări în care NetStork a fost implementat de-a lungul anilor

10 ani de NetStork
Poland, Czechia, Slovakia, Romania, Moldova, Hungary, Slovenia, Albania, Italy, Serbia
USA
Panama, Colombia

Polonia

Piața poloneză de telecomunicații este competitivă, deoarece include peste 5000 de operatori. Fiecare companie încearcă să atragă clienți oferind cele mai bune servicii, iar NetStork ajută la asigurarea calității serviciilor. Sistemul nostru oferă suport pentru peste 200 de companii poloneze, majoritatea operatori mici și mijlocii care folosesc rețele de fibră optică și acoperă între 1000 și 20 000 de clienți finali. Acești operatori ajută în mod continuu la extinderea disponibilității serviciilor de internet de înaltă calitate în întreaga țară.

În plus, NetStork este implementat cu succes la operatori mai mari, cum ar fi ASTA-NET, Telewizja Kablowa Chopin, SAT-FILM și Promax. Utilizatorii noștri includ și rețele municipale din Katowice, Zabrze, Sosnowiec, Gdańsk, Sopot, Gdynia, Krosno, Rzeszów și Puławy.

10 ani de NetStork 1

Desigur, NetStork merge dincolo de industria telecomunicațiilor. Sistemul nostru oferă suport întreprinderilor industriale din alte sectoare care dețin rețele vaste (numele lor sunt confidențiale).

Cehia și Slovacia

Compania Ket-Net a introdus NetStork pe piața cehă în 2014. Ket-Net nu a fost intimidat de un sistem nou, străin. Un pas important pentru NetStork în Republica Cehă a fost atunci când am semnat un contract cu ISP Alliance care ne-a permis să ajungem la mult mai mulți utilizatori.

În Slovacia, NetStork și-a croit drum în 2016. A cucerit sectorul ISP slovac cu o interfață user-friendly, dezvoltarea rapidă, suport de înaltă calitate și implementarea actualizărilor fără erori. Soluția noastră a devenit unul dintre cele mai populare sisteme de inventar de rețea și este folosită de companii precum Tlapnet, FNS, Viridium, JON și BKOM din Cehia, precum și de Teatro, Imafex și Kinet din Slovacia.

10 ani de NetStork 2

Pentru utilizatorii noștri cehi, am creat un program dezvoltat peste NetStork numit CBYD (Call Before You Dig). Folosind un browser web și CBYD, operatorii pot verifica dacă o anumită locație este deja ocupată de infrastructura altui operator.

Ungaria

Un moment important pentru NetStork în Ungaria a venit în 2019, când am semnat un contract cu compania AccessPoint. AccessPoint vinde cabluri, rack-uri și conectori companiilor de telecomunicații. NetStork se încadrează perfect în portofoliul de servicii AccessPoint. Clienții noștri din Ungaria includ operatori precum ZNET și Technotel. Intenționăm să creăm o versiune NetStork în limba maghiară dacă sistemul își menține popularitatea pe piață.

10 ani de NetStork 3

România

Prima implementare a NetStork în România a avut loc în 2016, la DotRO Telecom, o companie privată a cărei misiune a fost să inoveze piața de telecomunicații din România. DotRO telecom continuă să-și extindă acoperirea și beneficiază de serviciile noastre și de versiunile ulterioare ale NetStork.

În afară de DotRO, clienții NetStork din România sunt predominant companii care operează în afara Bucureștiului, folosind rețele de fibră optică care permit furnizarea de servicii de de internet de înaltă calitate și în afara celor mai mari centre urbane ale țării.

10 ani de NetStork 4

Republica Moldova

Piața de telecomunicații din Republica Moldova se dezvoltă rapid, în special în telefonia mobilă. Țara are, de asemenea, una dintre cele mai bune conexiuni la internet prin cablu din lume.

Prima implementare a NetStork în Moldova a avut loc în 2018 la compania Moldcell prin filiala noastră Globema România. Moldcell sunt pionierii inovației în sectorul lor pe piața din Moldova. Compania a fost prima din țară care a început să ofere internet 3G și apoi 4G. Moldcell deține, de asemenea, peste 30% din piața locală de telefonie mobilă.

10 ani de NetStork 5

Viteza de implementare și cerințele hardware scăzute pentru baza de date au făcut NetStork popular și în rândul altor operatori.

Italia

2021 a fost anul lansării NetStork în Italia. Piața de telecomunicații de acolo este foarte bine dezvoltată (a fost una dintre primele din Europa care a lansat Internetul 5G), iar companiile locale prețuiesc toate noutățile și inovațiile tehnice. Prin urmare, sistemul NetStork și-a găsit foarte repede susținătorii în țară. Printre acestea se numărau companii precum Dodonet, Nemo și Icaronet.

Clienții apreciază că NetStork oferă o sursă unică, consistentă și de încredere de date, iar ceea ce apreciază cel mai mult este faptul că permite tuturor angajaților să acceseze diagramele de rețea (de aceea le place în mod deosebit să folosească versiunea NetStork WEB). Acest lucru îmbunătățește semnificativ munca în rețea pe teren, deoarece datele relevante din rețea pot fi vizualizate pe un smartphone.

10 ani de NetStork 6

Balcani/ Regiunea Adriatică

Regiunea Mării Adriatice este diversă și include: Slovenia, Croația, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Serbia și Macedonia de Nord. În jurul Balcanilor, există operatori de diferite mărimi, de la furnizori de servicii Internet mici, locali, până la mari operatori Tier 2. Prima țară în care am implementat NetStork pe piața locală a fost Slovenia, în 2019.

NetStork este o platformă centralizată care ajută utilizatorii să stocheze toate datele despre rețeaua lor (GPON, radio sau HFC) într-un singur loc. Clienții noștri apreciază și NetStork pentru îmbunătățirea eficienței operațiunilor în rețea. Sistemul facilitează rezolvarea oricăror probleme potențiale de rețea și conectarea de noi clienți sau chiar cartiere la rețea. În plus, NetStork ajută utilizatorii să-și digitalizeze activele de rețea și astfel limitând cantitățile de documente pe hârtie.

10 ani de NetStork 7

USA

NetStork a intrat în Statele Unite când am început să lucrăm cu King Communications. Ei furnizează servicii de colectare date pe teren, proiectare și inginerie pentru un număr de CATV MSO, ILEC și ISP din SUA, Canada și Caraibe. Pentru King Communications, NetStork s-a dovedit a fi deosebit de util pentru colectarea datelor de teren, amenajarea rețelei și inventarul de proiectare pentru clienții lor.

10 ani de NetStork 8

Columbia și Panama

Primul utilizator NetStork din America de Nord și de Sud a fost Planet Telecom, un furnizor canadian de servicii de internet. În prezent, are și birourile sale în Columbia și Panama.

În ambele țări, Planet Telecom oferă internet wireless în bandă largă și lucrează cu operatorii locali pentru a furniza servicii de internet în tehnologia GPON de fibră optică.

10 ani de NetStork 9

NetStork evoluează de-a lungul anilor

De la început, NetStork a crescut și s-a schimbat dinamic. Adăugăm în mod constant noi funcționalități și îmbunătățim experiența utilizatorului. Vrem să ne asigurăm că lucrul cu rețelele și sistemul nostru este ușor și intuitiv. Aruncă o privire la infograficul alăturat pentru a vedea unele dintre cele mai importante modificări pe care le-am introdus în NetStork.

Click to zoom in

Ce spun clienții noștri

Globema a finalizat toate task-urile conform planului și la cea mai înaltă calitate a sistemului. Echipa a oferit expertiză tehnică profesională și fiecare dintre angajații Globema și-a dovedit abilitățile înalte de programare și implementare, precum și cunoștințele avansate din industrie. Mă bucur să recomand Globema ca partener de afaceri de încredere.

Henryk MałdzińskiVice Președinte, Membru Board, ASTA-NET

Treptat, toate datele despre întreaga rețea TK-CHOPIN au fost importate în sistemul NetStork. Acest lucru ne permite să accesăm toate informațiile necesare despre asset-urile disponibile și ocupate. Utilizăm aplicația în operațiunile noastre de întreținere a rețelei, cum ar fi localizarea și remedierea avariilor.

Bogdan ŁagaPreședinte Board, Chopin Telewizja Kablowa

NetStork este unul dintre sistemele IT esențiale ale companiei noastre. Datorită interfeței sale moderne și intuitive, poate fi utilizat cu ușurință de majoritatea angajaților noștri din multe departamente diferite.

Pe baza experienței noastre, putem spune cu siguranță că acest tool este un sistem eficient de inventariere a rețelei. Suntem mulțumiți de colaborarea cu Globema în fiecare etapă a procesului: vânzare, implementare și suport. În timpul dezvoltării produsului, echipa Globema ne-a acordat multă atenție și ne-a înțeles nevoile.

Krzysztof MarczyńskiCustomer Support Manager, SAT FILM

Solicitați un Live Demo!

Înscrieți-vă pentru un live demo NetStork. Vă putem prezenta modalitatea prin care această aplicație vă poate îmbunătăți procesul de gestionare a rețelei.