Skip to main content

Data Loaders – migrare eficientă a datelor către un sistem de inventariere al rețelelor

Sistemele de inventariere ale rețelelor oferă acces aproape instantaneu la informații detaliate despre rețea. Acestea vă permit să utilizați întregul potențial al acestor date și să îmbunătățiți operațiunile în multe departamente din cadrul companiei. Cu toate acestea, achiziționarea și implementarea unui sistem de inventariere al rețelei este doar primul pas. Pentru a vă folosi pe deplin sistemul, aveți nevoie de informații/date de calitate, actualizate.

Acesta este motivul pentru care este crucial să vă încărcați în mod eficient datele în sistem și să le mențineți actualizate la zi. Așadar, cum puteți importa rapid date în sistemul de inventariere, astfel încât să puteți începe să le utilizați imediat? Citiți mai departe pentru a afla mai multe detalii!

2 moduri de a importa în mod eficient date într-un sistem de inventariere de rețea

Când implementați un sistem de inventariere al rețelei ales și colectați datele, trebuie să faceți un al treilea pasmigrarea datelor. Cum puteți încărca informații în sistemul de inventariere?

 

Aveți la dispoziție 3 variante:

  • – Modelarea manuală a rețelei în sistemul de inventariere.
  • – Importul datelor folosind data loaders încorporate.
  • – Importul datelor în baza de date a sistemului utilizând scripturi SQL.

Data Loaders încorporate – import de date în sistemul de inventariere NetStork

NetStork este echipat cu data loaders încorporate. Ele pot fi utilizate pentru a importa date de adresă, geometria rețelei, obiecte inventariate cu atributele lor, precum și conexiuni între aceste elemente de rețea.

Cum pot fi importate formate diferite de date în aplicația NetStork?

1. Import de date DWG/DXF 

Dacă dețineți documentația de proiect pregătită în AutoCAD, fișierele sunt în format DWG sau DXF. Puteți conecta astfel de fișiere ca o hartă de background a rețelei sau puteți importa rețeaua în aplicația NetStork. Datele din DWG/DXF pe care le puteți importa în NetStork pot include…

  • – nodurile de rețea
  • – sau noduri de rețea și segmente ale rețelei dintre noduri

Cum puteți importa datele din fișiere CAD pas cu pas?

Pentru a transforma datele grafice dintr-un fișier AutoCAD în obiecte de inventar în NetStork, trebuie să parcurgeți câțiva pași simpli:

  • – Atașați fișierul DWG/DXF pentru a-l face vizibil în locul potrivit pe o hartă.
  • – Specificați un nod pe baza DWG/DXF (aplicația recunoaște automat toate nodurile rămase în fiecare strat).
  • – Atribuiți un model, de exemplu, un cămin, un stâlp, o clădire sau o cutie, nodului sau mai multor noduri alese.
  • – Și, în sfârșit, lansați importul.

Acest proces arată similar în cazul layerului care conține segmente de rețea.

4 pași simpli ce facilitează importul fișierelor de tip CAD (DWG/DXF) în NetStork.

În acest fel, puteți importa geometria rețelei, inclusiv nodurile și segmentele de rețea, în NetStork. Parcurgeți așadar pașii de mai sus pentru a transforma obiectele grafice în obiecte de inventar.

Întreaga geometrie a rețelei prezentată pe o hartă a fost migrată. Obiectele nou create au aceleași atribute ca și modelul (de exemplu, cămin, stâlp sau altele). Dacă este necesar, tot ce vă rămâne de făcut este să adăugați atributele unice pentru fiecare nod sau segment de rețea.

Metoda descrisă vă permite să importați automat geometria rețelei într-un sistem de inventariere fără a o modela manual pe o hartă.

2. Import de date CSV

Poate fi necesar cateodată să importați întreaga rețea, inclusiv structura sa internă. Într-un astfel de caz, cel mai bine este să pregătiți datele într-o formă tabelară (de exemplu, în Excel) și să le salvați în format CSV. Acest lucru asigură că obiectele de rețea includ toate atributele sau cel puțin pe cele mai importante.

De exemplu, ar trebui să mapați datele din anumite coloane din fișier pe atribute specifice ale obiectului „Clădire” pentru a importa informații despre clădiri.

Maparea se realizează în vizualizarea tabelului de date și tabelul de atribute al obiectului ales în NetStork. Nimic din toate acestea nu necesită abilități de programare sau cunoștințe legate de structura datelor. Trebuie doar să specificați o coloană cu date în fișierul sursă și coloana corespunzătoare în NetStork.

După ce maparea este terminată, NetStork verifică și importă datele. Puteți repeta acest proces pentru orice alt set de date sau pentru o cantitate mai mare de fișiere.

Import date din CSV cu date obiect “Cladire” 

Import date CSV – mapare date obiect “Cladire”

Sumar

Dacă dețineți date într-un format digital, dispozitivele de încărcare de date(Data Loaders) vă ajută să importați rapid date de rețea în aplicația NetStork. Acestea economisesc timpul necesar importului de date și vă permit să evitați greșelile comune legate de modelarea manuală a rețelei.

Doriți să aflați mai multe despre migrarea datelor în sistemul de inventariere rețele NetStork? Contactați-ne!