Utilizatorii celei de-a 13-a versiuni a sistemului de inventar al rețelelor de telecomunicații NetStork pot beneficia acum de mai multe îmbunătățiri pentru a-și eficientiza activitatea. Opțiunea pentru conectarea mai multor baze de date la NetStork și crearea de sub-scheme pentru splice-uri sunt doar câteva dintre îmbunătățiri. Citiți acest articol pentru a afla mai multe despre cele mai importante modificări aduse în noua versiune NetStork.
Cooperare cu mai multe baze de date și o configurare simplificată
Acum puteți conecta mai multe baze de date la NetStork. Puteți selecta o bază de date la pornirea aplicației sau prin următoarea cale din meniu: File -> Connect to Database. Puteți configura cu ușurință bazele de date în fereastra de conectare și nu mai trebuie să faceți nicio modificare în fișierul de configurare.
Selectarea baze de date la pornirea aplicației
Un rând al tabelului reprezintă configurarea unei singure baze de date. În plus, puteți modifica ordinea bazelor de date în lista derulantă folosind săgețile din bara de instrumente. Baza de date implicită este întotdeauna cea din primul rând al tabelului.
Configurarea editorului și gruparea atributelor în secțiuni drop-down
Am extins semnificativ capacitățile de configurare ale programului, permițând utilizatorilor să personalizeze multe elemente din soft. Funcția Configurare editori vă permite să personalizați aspectul și funcționalitatea editorilor de obiecte (formate de descriere a obiectelor). De asemenea, vă permite să personalizați setările legate de obiecte.
Selectare mai ușoară a obiectelor pentru editarea în grup
Pentru o mai mare comoditate și viteză de lucru în NetStork, puteți opera acum pe grupuri de obiecte/înregistrări (din tab-ul Obiecte). Interfața cu utilizatorul este o listă care grupează obiectele după tipuri (tabele). Lista are controale de selecție (checkbox-uri) care permit selecția suplimentară a unui subset de obiecte pentru operațiuni de grup.
Butoanele din bara de instrumente sunt folosite pentru a edita seturi de obiecte și pentru a efectua operațiuni de grup.
Editarea unui set de obiecte
Mod nou de marcare a obiectelor pe diagrama schematică optică
Am pregătit mai multe îmbunătățiri în lucrul cu schemele. Am extins opțiunile de marcare a schemelor pentru un confort sporit de lucru.
Puteți distinge două tipuri de elemente care apar în scheme:
- – Obiecte reprezentând obiectul bazei de date (înregistrare de date). Aceasta este marea majoritate a elementelor de pe scheme. Când selectați un astfel de element, obiectul curent din aplicație este schimbat în obiectul selectat pe schemă în același timp.
- – Obiecte care nu sunt asociate cu un obiect din baza de date. Cel mai adesea, acestea sunt componente ale obiectelor mai mari. Exemple sunt bufferele și fibrele de pe scheme optice, care sunt componente ale cablurilor de fibră optică.
Una dintre acțiunile de bază este selectarea obiectelor pentru a efectua o anumită operație.
Obiectele sunt selectate cu un singur clic de mouse. După efectuarea acestei operațiuni, obiectul este evidențiat în diagramă, iar obiectul curent din aplicație este modificat.
De asemenea, puteți selecta mai multe elemente din diagramă pentru a efectua o operație de grup (de exemplu, conectarea unui buffer de fibre la porturi). Pentru a selecta mai multe elemente, țineți apăsată tasta SHIFT în timp ce faceți clic pe mouse. Aceasta este cunoscută drept selecția intervalului..
Când se efectuează selecția intervalului, obiectul curent din aplicație nu este modificat. Acest lucru poate fi util dacă doriți să operați pe mai multe obiecte (de exemplu, conectarea unei locatii la un port). Într-un astfel de caz, pentru un obiect curent dat, îl selectăm pe celălalt în modul de selecție a intervalului.
Selectările intervalului pot fi efectuate în două moduri:
- – Intern (mod implicit) – în acest mod, vor fi selectate doar obiectele aflate în întregime în interiorul dreptunghiului de selecție.
- – Intersecție – în acest mod, selectați toate obiectele care au o parte comună (intersectând) cu dreptunghiul de selecție. Modul Intersect este util în special atunci când selectați obiecte liniare (de exemplu, conexiuni de fibră).
Crearea subschemelor optice
Lucrând cu diagrame mari de conexiune într-un splice sau pe un ODF, acum puteți crea subscheme optice.
Subschemele ușurează munca atunci când aveți de-a face cu scheme optice mari și complexe, unde aspectul și plasarea componentelor nu sunt foarte clare. Acestea vă permit să împărțiți scheme mari în mai multe subscheme mai mici care conțin un subset de elemente și conexiuni. Butoanele din bara de instrumente din partea superioara a schemei optice controlează această funcționalitate.
Puteți fie să creați o subschemă de la zero, fie să creați una pe baza uneia existente. În al doilea caz, subschema va fi inițial o copie a schemei existente și va conține toate elementele care sunt vizibile în diagrama de ieșire.
Următorul pas este să eliminați elementele inutile pe care nu doriți să fie prezentate în subschemă.
Când un element este îndepărtat, toate conexiunile care ajung la el sunt, de asemenea, îndepărtate automat.
Subscheme optice
Doriți să aflați mai multe despre sistemul de inventariere rețele de telecomunicații NetStork? Contactaţi-ne!