Skip to main content

Imprimări multiple pe pagină; șabloane de imprimare, îmbunătățiri în actualizarea modelului de rețea și multe altele – descoperiți noua versiune NetStork (13.3)

În cea mai recentă versiune NetStork, am introdus câteva modificări importante care fac utilizarea aplicației mult mai ușoară, îmbunătățesc imprimarea hărților și actualizarea datelor. De asemenea, am îmbunătățit procesul de migrare a bazei de date și sincronizării task-urilor. Citiți articolul pentru mai multe detalii.

O migrare fără probleme a bazei de date, datorită îmbunătățirilor aduse modulului de actualizare automată a aplicației

În NetStork 13.3 s-a îmbunătățit semnificativ procesul de migrare a bazei de date la o nouă versiune a modelului de date, care are loc în timpul unei actualizări automate de mai multe ori pe an.

Programul detectează automat modificările care au avut loc în modelul de date între versiuni și face modificările corespunzătoare. În noul modul:

  • Întregul proces este foarte eficient și durează câteva secunde chiar și pentru bazele de date mari.
  • Nu mai este nevoie să rescrieți datele din vechiul în noul model de date, care obișnuia să dureze destul de mult și era predispus la erori (lipsa permisiunilor, memorie insuficientă pe server etc.).
  • Nu mai este necesar ca versiunea bazei de date să corespundă cu versiunea programului care efectuează upgrade-ul.
  • Este posibilă migrarea bazei de date în timpul primei conexiuni folosind aplicația nou instalată (în versiunile anterioare de NetStork acest lucru nu era posibil).
  • Vă puteți conecta la baza de date (în modul numai citire) chiar și fără a efectua upgrade-ul aplicației.

Îmbunătățiri de sincronizare a task-urilor – actualizare mai ușoară a modificărilor efectuate în teren

S-au adus o serie de îmbunătățiri la sincronizarea task-urilor cu baza de date:

O soluție pentru cazul în care datele sincronizate au fost șterse din baza de date.

Într-o astfel de situație, dacă este vorba de date din dicționar, acestea vor fi restaurate din task-ul sincronizat. În cazul datelor obișnuite, un conflict este raportat și modificările de la task sunt ignorate. Acest lucru este în conformitate cu regula generală conform căreia se acordă o prioritate mai mare modificărilor făcute în baza de date.

Mod nou de adăugare a datelor dintr-un alt task/proiect cu suprascrierea datelor.

Această opțiune este disponibilă în licența PRO și permite îmbinarea(merging) oricărei baze de date. Modul de îmbinare cu suprascrierea datelor este o caracteristică complet nouă. Acest lucru înseamnă. ca toate conflictele posibile să fie rezolvate în favoarea sarcinii și nu a bazei de date, așa cum este în varianta standard.

Sincronizarea numai a obiectelor care au fost modificate.

Am simplificat procesul de sincronizare, astfel încât să fie salvate doar datele modificate sau cele noi. Ca urmare, sincronizarea durează mai puțin și sunt raportate doar acele conflicte care au avut loc efectiv.

Protecție împotriva resincronizării versiunii anterioare a task-ului – nesalvat după ce a fost efectuată sincronizarea.

O astfel de copie a unui task nu poate fi folosită pentru resincronizare deoarece nu conține informații despre ultima sincronizare și despre care obiecte au fost deja actualizate. Prin urmare, sincronizarea unui astfel de task învechit nu mai este posibilă. În plus, după sincronizare, este afișat un mesaj care vă reamintește să utilizați cea mai recentă versiune a task-ului (salvată după efectuarea sincronizării).

Noi teste de integritate: testul de validitate a înregistrării conexiunii și testul de valabilitate a relației fibrelor.

Acestea detectează conexiuni/relații de fibră cu probleme, referindu-se la obiecte care nu mai există (au fost șterse din baza de date în momentul în care un alt utilizator a făcut conexiuni la acestea/a creat relații pe fibre). Aceste teste fac posibilă diagnosticarea unor astfel de nereguli și apoi remedierea lor (ștergerea conexiunilor defecte sau actualizarea relațiilor).

Imprimare mai convenabilă a hărților, datorită tipăririlor de mai multe pagini și șabloanelor de imprimare

În noua versiune a aplicației, am adăugat posibilitatea de a face imprimări de mai multe pagini. Nu mai este necesar să imprimați pe foi de format mare pentru a include toată sau o parte mai mare a rețelei pe tipărire. Acum este posibil să tipăriți numai aceste părți ale hărții în care se află de fapt rețeaua.

Imprimări de mai multe pagini ale schemelor de rețea

Odată compus, designul/template-ul poate fi salvat și utilizat ulterior în mod repetat pentru a tipări o versiune actualizată a rețelei.

A doua îmbunătățire este posibilitatea de a seta un șablon de imprimare pentru foi individuale sau pentru toate foile. Utilizatorul poate defini orice fișier grafic în format EMF ca suport grafic vectorial pentru harta imprimată.

Actualizări de date mai eficiente cu modul de actualizare în încărcătorul CSV loader

Am adăugat modul de actualizare a datelor în CSV loader, permițând utilizatorilor să actualizeze datele existente în loc să încarce constant obiecte noi. Utilizarea acestui mod este foarte asemănătoare cu modul de încărcare a datelor, cu diferența că selectați câmpurile cheie care identifică în mod unic obiectul. În timpul încărcării – dacă un obiect este găsit în baza de date – acesta va fi actualizat în loc să insereze un nou obiect.

Acest mod poate fi util în diferite scenarii de integrare – de exemplu, pentru actualizări ciclice de stare, actualizări de servicii bazate pe date CRM etc.

Actualizarea datelor cu CSV loader

Săgeți de navigare multicolore pe diagramele optice pentru o navigare mai ușoară

Pentru a facilita navigarea diagramelor optice cu săgeți de navigare, am introdus săgeți colorate diferite pentru a indica poziția pe calea de navigare curentă:

→ Mov – schema anterioara
→ Verde – care semnifică următoarea schemă din calea de navigare (din care utilizatorul s-a retras folosind săgeata violet)
→ Albastru – o schemă care nu a fost încă afișată (pe calea de navigare curentă)

Săgețile de navigare în culori diferite facilitează deplasarea în jurul schemelor optice

Alte îmbunătățiri aduse de Netstork 13.3

În cea mai recentă versiune a NetStork, am introdus și alte câteva funcții noi și îmbunătățiri care vor face lucrul cu rețeaua mai ușor și mai rapid, inclusiv:

  • Abilitatea de a efectua interogări complexe în motorul de căutare de date
  • O nouă operațiune pentru îndepărtarea completă a cablului curent de pe traseu
  • Ajustarea automată a dimensiunii editorului de câmpuri descriptive la conținut
  • O nouă funcție descriptivă GetCoords() pentru a prelua coordonatele obiectelor.

Doriți să aflați mai multe despre sistemul de inventar al rețelei NetStork și să vedeți cum vă poate îmbunătăți munca?

Contactaţi-ne.