Skip to main content

NetStork 14.0 s-a lansat: acesta aduce printre altele o dezvoltare îmbunătățită a infrastructurii, rutare prin fibră optică și modelare a nivelului de servicii

Cea mai recentă versiune a sistemului nostru de inventar al rețelei, NetStork, aduce îmbunătățiri semnificative în procesul de dezvoltare a infrastructurii, optimizând infrastructura și rutarea prin fibră optică și introducerea capabilităților de modelare a serviciilor. Citiți rticolul de mai jos pentru a descoperi toate funcționalitățile noi din această versiune.

Construirea de trasee în cadrul infrastructurii și rute de fibră optică

În NetStork 14, am introdus un tool adaptat pentru planificarea rapidă a rutei în infrastructura de rețea și rețelele de fibră optică. Această caracteristică permite utilizatorilor să identifice rapid cea mai scurtă cale de la punctul A la punctul B. De asemenea, oferă flexibilitate pentru a încorpora mai multe puncte de referință și excepții, permițând utilizatorilor să personalizeze rutele conform specificațiilor individuale. Mai mult, utilizatorii pot evita automat anumite evenimente, cum ar fi întreruperile sau lucrările de întreținere planificate.

Acest tool poate salva parametrii de calcul al rutei ca obiecte Rută în baza de date. Acest lucru facilitează proiectarea rutelor cu opțiunea de a le actualiza în viitor pe baza celor mai recente date și condiții de rețea.

Utilizatorii își pot rafina și mai mult rutele schimbând conductele de destinație (primare/secundar) pentru fiecare segment al rutei. În cazul rutelor de fibră optică, puteți selecta fibre individuale de-a lungul traseului.

Pe baza traseului infrastructurii proiectat în canalizație, cu un singur click, utilizatorii pot genera:

  • un cablu de fibră optică,
  • o conductă secundară/micro-canalizație,
  • rezervare spațiu în canalizație,
  • un serviciu de închiriere de canalizație.

Pe baza traseului de fibră optică, utilizatorii pot crea:

  • serviciu închiriere dark fiber,
  • un serviciu de transmisie Ethernet.

Tool-ul oferă, de asemenea, următoarele caracteristici:

  • configurați sau modificați traseele de cablu existente,
  • lucrează simultan pe mai multe rute/variante de rută și comută între ele folosind o listă derulantă,
  • exportați datele rutei în fișiere CSV,
  • modificați opțiunile de găsire a rutei pentru a îndeplini cerințe specifice, fie că implică definirea tipurilor preferate de rețea și conducte, minimizarea numărului de suduri de-a lungul traseului etc.

Modelare servicii

În NetStork 14, am introdus opțiunea de inventariere a următoarelor servicii:

Serviciul de Închiriere Canalizație

Acest serviciu oferă capabilități de modelare pentru două tipuri de servicii: închirierea unui traseu în cadrul unui sistem de conducte de cabluri sub forma unui lanț de conducte secundare și închirierea unui spațiu într-un sistem de conducte de cabluri ca o conductă de orice diametru.

Serviciul de închiriere de canalizație poate fi construit folosind instrumentul de construire a traseului și/sau modificat manual. Este vizualizat ca o diagramă de serviciu și pe schemele de secțiune transversală ca un cerc cu dungi.

Serviciu de închiriere Dark Fiber

Serviciul de închiriere dark fibers se bazează pe un obiect – relație de fibră. Poate fi creat din orice relație de fibră folosind operarea contextului sau folosind instrumentul de construire a rutei și/sau modificat manual.

Traseul unui serviciu de închiriere de dark fiber este vizualizat ca o diagramă care arată fibrele închiriate și conexiunile acestora, sau lipsa conexiunilor dacă serviciul nu este finalizat și fibrele nu sunt încrucișate între panouri de patch-uri. În plus, operațiunea contextuală poate fi utilizată pentru a încrucișa automat fibrele.

Transmisie Date Ethernet/Internet Access Service

Serviciul de transmisie de date Ethernet este stabilit pe un port de router/switch, servind drept punct de acces al clientului la rețea. Dacă un client este conectat printr-un cablu de fibră optică, serviciul poate include și o relație de fibră.

Pentru inventarul serviciilor de acces la Internet, am introdus o caracteristică de modelare pentru modulele transceiver SFP/XFP/CFP printr-un nou tip de port: slotul transceiver. Acest lucru vă permite să specificați tipul de transceiver instalat pentru portul dvs.:

Este introdusă o diagramă de conexiune VLAN pentru a vizualiza transmisiile complexe de servicii în rețea de la comutator la router. Această nouă funcționalitate îmbunătățește gestionarea serviciilor Ethernet.

Serviciu Colocare

Serviciul de colocare modelează serviciul de închiriere a unui loc pentru un rack sau un spațiu pe un rack la locația operatorului. Este vizualizat ca o geometrie punctuală/geometrie a zonei pe diagrama clădirii sau a nivelului sau ca o zonă dreptunghiulară pe diagrama de vizualizare a rackului:

Tool căutare servicii

Modulul de service include un instrument pentru căutarea și raportarea rapidă a serviciilor. Motorul de căutare permite utilizatorilor să:

  • exploreze toate serviciile din baza de date,
  • filtreze lista de servicii după cuvinte cheie,
  • afișeze servicii legate de un obiect ales, de exemplu, orice eveniment sau întrerupere,
  • navigheze la un serviciu selectat în aplicație,
  • exporte lista de servicii curentă într-un fișier CSV.

Combinarea serviciilor în pachete de servicii

Prin valorificarea ierarhiei obiectului Service, utilizatorii pot grupa serviciile în pachete. Acest lucru permite includerea diferitelor servicii secundare în cadrul grupării. La evidențierea serviciului de grupare, toate serviciile secundare sunt evidențiate pe o hartă.

Îmbunătățiri de modelare a canalizației

Layout-uri de conducte secundare

Datorită rentabilității lor, canalizația utilizează din ce în ce mai mult țevi secundare din materiale sintetice așezate direct în pământ. În consecință, există o cerere din ce în ce mai mare de a vizualiza cu precizie amplasarea acestor conducte pentru a asigura o mai bună reprezentare a realității în teren.

Pentru a răspunde acestei cerințe, am introdus o funcție pentru introducerea în sistem a structurilor de conducte secundare, în mod analog cu profilele de conducte și schemele de conducte primare.

Modelarea gropilor de cabluri subterane

Gropile subterane de cabluri, instalate frecvent pe canalizația secundară ca o alternativă rentabilă la căminele de vizitare(UUB/Manhole), au fost modelate în NetStork 14 folosind obiectul Cable Hub:

  • Am încorporat atribute esențiale, inclusiv tipul, data producției, proprietarul, utilizatorul, starea tehnică, starea fizică și originea.
  • În plus, NetStork 14 permite modelarea scenariilor în care anumite conducte ocolesc groapa de cabluri subterane, asigurând o reprezentare precisă fără a desena aceste cabluri pe diagrama de locație.

Vizualizări ale grosimii conductei

Am introdus reprezentări ale grosimii țevilor pe diagramele în secțiune transversală ale traseelor subterane. Această îmbunătățire permite utilizatorilor să introducă grosimea conductei direct prin editarea dicționarului de conducte.

Săgeți de navigare pe diagramele de locație

Săgețile facilitează deplasarea rapidă la următoarea locație în direcția pe care o indică.

Săgeți de navigare pe diagrame

Atât diagramele de structură, cât și diagramele cablurilor au acum butoane săgeți de navigare:

Ele servesc la două scopuri:

  • Facilitează navigarea fără întreruperi la diagramele afișate anterior.
  • Trecerea rapidă la diagrama dedicată obiectului după evidențierea acesteia pe diagrama curentă. De exemplu, făcând clic pe un rack din diagrama unei clădiri activează săgeata Afișează diagrama următoare/nouă, permițând utilizatorilor să afișeze diagrama de vizualizare a rackului.

Conectarea apartamentelor folosind tehnologia Ethernet

NetStork 14 introduce capacitatea de a conecta apartamentele la cablarea Ethernet cu perechi răsucite, reflectând procesul de conectare la fibre în tehnologia FTTH. Această extindere permite modelarea situațiilor în care routerul/switch-ul nu este situat fizic în aceeași clădire cu apartamentele conectate. Spre deosebire de versiunile anterioare ale NetStork, în care comutatorul trebuia plasat în aceeași clădire pentru a modela astfel de conexiuni, această actualizare extinde sfera opțiunilor de conectivitate.

Detectarea și ștergerea duplicatelor

De-a lungul timpului, poate apărea acumularea de duplicate a obiectelor, unde mai multe înregistrări reprezintă aceeași entitate. Pentru a rezolva această problemă, am introdus noi instrumente de diagnosticare pentru detectarea și ștergerea obiectelor duplicate. Utilizatorii au flexibilitatea de a configura teste personalizate pentru a identifica duplicatele din orice tabel (inclusiv tabelele de dicționar) și seturile de atribute selectate. Dublurile obiectelor detectate pot fi vizualizate și îmbinate în bulk, asigurând consistența bazei de date cu unități de obiecte singulare consolidate.

Îmbunătățiri ale tool-ului CSV loader 

CSV Loader-ul oferă acum funcționalități extinse, inclusiv:

  • Utilizarea expresiilor pentru prelucrarea inițială a datelor (crearea coloanelor artificiale, combinarea coloanelor existente, inserarea valorilor implicite etc.).
  • Încărcarea diferitelor tabele din același fișier (mapare multiplă a aceluiași fișier).
  • Definirea condițiilor pentru ca datele încărcate să încarce doar un subset de rânduri. De exemplu, încărcarea datelor dintr-un fișier în mai multe tabele pe baza unei coloane care indică tipul de date.
  • Comiterea importului chiar și în prezența erorilor.
  • Importarea datelor de tip text care includ caractere newline.
  • Gestionarea conexiunilor eterogene, cum ar fi setarea obiectelor de capăt de cablu sau a obiectelor părinte în rack
  • Exportarea listelor de erori de validare în fișiere CSV.

Alte îmbunătățiri în NetStork 14

  • Săgeți de navigare pe hartă îmbunătățite, care prezintă acum un istoric nelimitat.
  • Introducerea unui nou buton în bara de instrumente a hărții pentru trecerea la obiectul curent.
  • Acces îmbunătățit la butonul de geometrie curentă, permițând prezentarea geometriei alese, mai degrabă decât a întregului obiect.
  • Evidențierea mai bună a obiectelor punctuale obținută prin ajustarea scării la aproximativ 1:1000 în loc să mențină aceeași scară.
  • Funcție nouă pentru navigarea la coordonatele date ca extindere a funcției de căutare rapidă.
  • Buton nou pentru trecerea la poziția curentă în aplicația NetStorkWEB.

Dacă vă gândiți să achiziționați un sistem de invenariere de rețea sau doriți să explorați capacitățile NetStork, suntem aici pentru a vă oferi suport! Indiferent dacă sunteți nou utilizator NetStork sau vă gândiți să faceți upgrade la NetStork 14, nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații.