Utilizatorii aplicatiei NetStork v13 pot profita de mai multe funcționalități pentru a-și eficientiza activitatea. Opțiunea pentru conectarea mai multor baze de date la NetStork și crearea de sub-scheme pentru manșoane sunt doar câteva dintre îmbunătățiri. Acordați un minut pentru a afla mai multe despre cele mai mari modificări aduse aplicației NetStork.
1. Cooperare cu mai multe baze de date și o configurație simplificată
Acum puteți conecta mai multe baze de date la aplicație. Puteți selecta o bază de date la pornirea aplicației sau prin următoarea cale: File -> Connect to Database. Puteți configura cu ușurință bazele de date în fereastra de conectare și nu mai trebuie să faceți nicio modificare în fișierul de configurare.
Alegerea unei baze de date la pornirea aplicației
Un rând al tabelului reprezintă configurația unei singure baze de date. În plus, puteți modifica ordinea bazelor de date în lista derulantă folosind săgețile din bara de instrumente. Baza de date implicită este întotdeauna cea din primul rând al tabelului.
2. Previzualizarea zonei curente de imprimare
În NetStork este acum posibil să previzualizați zona hărții care urmează să fie tipărită. Dreptunghiul care reprezintă pagina poate fi mutat liber pe hartă folosind drag&drop, ceea ce vă permite să ajustați cu precizie partea de hartă pe care doriți să o imprimați.
Puteți personaliza stilul modului în care pagina este evidențiată folosind configurarea stilurilor..
3. Configurarea editorului și configurarea modelului de date, gruparea atributelor în secțiuni derulante
În cea mai recentă versiune a NetStork, am adăugat o fereastră de configurare a editorului. Ca rezultat, acum puteți personaliza editorii de obiecte fără a fi nevoie să modificați fișierele de configurare.
În fereastra de configurare a editorului, puteți să:
- Modificați lista câmpurilor vizibile pentru obiecte individuale
- Schimbați ordinea câmpurilor și să le grupați în liste derulante (funcție nouă în versiunea 13!)
- Configurați parametrii tabelului, cum ar fi disponibilitatea într-un raport de date sau în căutarea rapidă
- Configurați parametrii câmpurilor individuale, cum ar fi: câmp obligatoriu sau neobligatoriu, editabilitate, numerotare automată, vizibilitate în raport, vizibilitate în căutare, vizibilitate în aplicația web și poziția și lățimea etichetei
Listele drop-down vă permit să grupați câmpuri și să le restrângeți sau să le extindeți. Astfel vă puteți concentra pe domeniile care sunt cele mai relevante.
4. Selectare mai ușoară a obiectelor pentru editarea în grup
Pentru o mai mare comoditate și viteză de lucru în NetStork, funcționalitatea de editare de grup a datelor, disponibilă din panoul Obiecte, a fost îmbunătățită cu noi capabilități pentru adăugarea de obiecte la setul de lucru.
Prima îmbunătățire vă permite să selectați rapid un set de obiecte. Aceasta completează funcția deja familiară de selectare a obiectelor prin conturare. În modul de selecție a intervalului, obiectele sunt, de asemenea, selectate automat în fila Obiecte. Deci, puteți efectua imediat orice operațiune de grup asupra lor.
Editarea unui set de obiecte
A doua extensie este pentru adăugarea de obiecte direct din scheme (de exemplu, din scheme optice). O nouă opțiune este utilizată în acest scop: Adăugați obiecte selectate dintr-o schema
Cu acesta, puteți adăuga toate obiectele selectate din diagramă în tab-ul Obiecte.
5. Un nou mod de selectare a obiectelor pe diagrama schematică optică
Pentru o mai mare comoditate a muncii, am extins posibilitățile legate de efectuarea selecțiilor în scheme.
Selectarea intervalului (selectarea mai multor elemente în același timp) pe schema optică este acum posibilă în două moduri:
- interior (mod implicit, disponibil în versiunile anterioare) – în acest mod sunt selectate doar obiectele aflate în întregime în interiorul dreptunghiului de selecție.
- intersecție (nou în versiunea 13) – în acest mod, veți selecta toate obiectele care au o parte în comun (intersectarea) cu dreptunghiul de selecție. Modul de intersectare este deosebit de util atunci când selectați obiecte liniare (de exemplu, conexiuni de fibră pe scheme optice):
6. Crearea subschemelor optice
Poate fi greoi să lucrezi cu scheme optice mari și complexe, modelând conexiuni în schimburi și comutatoare majore de fibră. Astfel de diagrame conțin cabluri și ODF-uri, adesea cu sute de fibre și porturi. Datorită suprafeței mari a diagramei, vizualizarea acesteia a trebuit să fie mărită și micșorat în mod repetat sau parțial ascuns pentru a vedea un anumit detaliu.
Pentru a remedia această problemă, am introdus posibilitatea de a crea subscheme optice. Astfel, acum este posibil să se împartă o schemă mare în mai multe subscheme mai mici care conțin un subset de elemente și conexiuni.
Subschema poate fi creată vizual în două moduri:
- Prin crearea unei noi subscheme goale, la care se adaugă elementele necesare
- Prin copierea schemei curente și eliminarea elementelor inutile
La adăugarea sau eliminarea elementelor, conexiunile dintre ele sunt, de asemenea, adăugate sau îndepărtate automat.
Puteți comuta între scheme utilizând lista derulantă disponibilă în bara de instrumente. În listă, pe lângă subscheme, schema principală care conține toate elementele este întotdeauna disponibilă.
Optical sub-schemas
7. Vizualizarea conexiunilor atunci când obiectele sunt restrânse
In version 13 of NetStork, we have changed the way fiber connections are presented in optical diagrams, so that even when the objects are “collapsed” – the connections are still visualized. Now, when one side is collapsed – the connections converge in one point. On the other hand, when two sides are collapsed and not all fibers are connected – then the connection is shown as a dashed line.
În versiunea 13 a NetStork, am schimbat modul în care conexiunile de fibră sunt prezentate în diagrame optice, astfel încât chiar și atunci când obiectele sunt „restrânse” – conexiunile sunt încă vizualizate. Acum, când o parte este restrânsă, conexiunile converg într-un singur punct. Pe de altă parte, când două părți sunt restrânse și nu toate fibrele sunt conectate – atunci conexiunea este afișată ca o linie întreruptă.
Linia punctată din diagramă indică faptul că nu toate fibrele sunt conectate
8. Nouă modalitate de afișare a textelor pe hartă
Schimbarea poziției textului pe hartă este acum și mai ușoară. Acum, în modul de editare, este desenată o previzualizare a textului (în gri) – arată unde exact va fi plasată inscripția. Previzualizarea este vizibilă și atunci când mutați punctul de ancorare folosind drag&drop:
9. Layere/Straturi în aplicația NetStork WEB
Am extins aplicația NetStork WEB cu funcția de activare și dezactivare a straturilor de hărți, la fel ca în aplicația Desktop. Straturile pot fi partajate cu aplicația Desktop sau configurate individual pentru aplicația WEB.
Layere/Straturi în NetStork WEB
10. Alte îmbunătățiri ale NetStork 13
- ODF-uri pe schemele optice
- profile de formă dreptunghiulară
- posibilitatea de a adăuga conectori în nodurile de infrastructură
- salvare rapidă a proiectului curent în CSV loader
Doriți să aflați mai multe despre sistemul de inventariere NetStork? Contactaţi-ne!