Accesul rapid la informații despre rețea poate contribui la o calitate excepțională a serviciilor în telecomunicații. Implementarea NetStork la SAT FILM

Aflați cum implementarea sistemului de inventariere NetStork a ajutat la îmbunătățirea operațiunilor SAT FILM și a calității serviciilor de telecomunicații furnizate.

Despre companie

Încă de la început, SAT FILM și-a propus să stabilească tendințele industriei și a decis să aleagă cele mai noi tehnologii. Înființată în 1992, compania deține una dintre cele mai moderne rețele multimedia din Europa. Rețeaua SAT FILM se bazează aproape în întregime pe tehnologie de fibră optică, astfel încât operatorul să poată oferi cea mai înaltă calitate și fiabilitate a serviciilor.

Rețeaua de telecomunicații a SAT FILM (HFC, GPON și radio) acoperă întregul Włocławek, Brześć Kujawski, Wieniec, Modzerowo și Józefowo, cu un total de aproximativ 30.000 de abonați.

Cuprins:

Industrie: Telecomunicații
Țara: Polonia

SAT FILM este un operator polonez de rețea de televiziune prin cablu cu sediul în Włocławek și Łódź. Oferă televiziune digitală, servicii fixe și mobile și acces la internet de mare viteză.

Provocare

Toate informațiile despre rețeaua SAT FILM au fost stocate în fișiere AutoCad, fișiere text dispersate și fișiere Excel. Lipsa unui singur repository a fost legată de accesul problematic la informațiile despre rețea, investițiile în curs și adresele din raza de acțiune a rețelei.

Tehnicienii de service pe teren ai SAT FILM nu aveau nici ei un acces adecvat la datele din rețea.

SAT FILM a căutat o modalitate de a…

  • oferi oferă tuturor angajaților, în special tehnicienilor de service pe teren, acces la informații actualizate despre rețea
  • pune la dispoziția angajaților tehnici scheme de suduri
  • accesa datele despre o nouă rețea înainte de a conecta clienții
  • crea eficient rapoarte pentru autoritățile de reglementare
  • a încărca eficient datele rețelei în sistemul de inventariere

Soluție

SAT FILM a decis să implementeze NetStork.

Compania a achiziționat 6 licențe de editare, o licență numai pentru citire și acces WEB. Acum, oricine de la SAT FILM poate accesa informațiile despre rețea oricând.

Softul s-a dovedit a fi un tool foarte de util și, la scurt timp, compania a decis să achiziționeze mai multe licențe.

Implementare NetStork

Initial, echipa SAT FILM a transmis o listă de modificări NetStork, extinzând semnificativ caracteristicile sistemului. Am implementat modificările care au ajutat la adaptarea NetStork la nevoile companiei.

Globema a realizat implementarea și configurarea NetStork împreună cu angajații SAT FILM. Am organizat și training NetStork.

Am introdus în sistem rețeaua HFC modernizată și informații despre rețeaua de fibră optică GPON.

Acum, NetStork sprijină SAT FILM în proiectarea, dezvoltarea și întreținerea rețelei sale. Tehnicienii, dispecerii, proiectanții și departamentul de investiții folosesc sistemul în munca lor de zi cu zi.

Beneficii

Acum, sistemul de inventariere este singura sursă de informații despre rețea la SAT FILM. Nu trebuie să fie stocate alte date în fișiere diferite. Toate informațiile despre rețea sunt înregistrate și introduse în sistemul de inventariere de către echipa de inventariere. Prin urmare, SAT FILM are o sursă consistentă de informații actualizate și de calitate despre rețeaua sa.

Fiecare segment nou al rețelei apare în sistemul de inventar înainte de a fi partajată cu tehnicienii care conectează noi clienți. Acest lucru ajută la gestionarea mai precisă a dezvoltării rețelei și asigură valabilitatea ofertei de servicii prezentate clienților.

Datorită implementării NetStork, SAT FILM a dobândit:

Date reale despre rețea. Acum, SAT FILM are un singur set de date partajat, care este actualizat continuu.
Acces facil la date. Fiecare angajat poate folosi NetStork pentru a ajunge la informațiile necesare, de exemplu, pentru a verifica schemele de conectare sau configurația rețelei.
O ofertă valabilă, corectă pentru clienții săi. În sistemul de inventariere, este ușor să verificați dacă rețeaua ajunge la o anumită adresă.
O modalitate de a crea rapid rapoarte cerute de lege. Pe baza datelor din sistemul de inventariere, SAT FILM poate genera automat rapoarte pentru autoritățile de reglementare.
Un proces îmbunătățit pentru gestionarea investițiilor și dezvoltarea rețelei. Rețeaua este extinsă într-un mod intenționat, planificat, pe baza informațiilor actualizate din sistemul de inventariere.
Lucru mai comod și mai eficient la departamentele aferente rețelei (investiții, planificare, operațiuni, vânzări). Acesta este rezultatul accesului simplu la informații actualizate, care…

ajută la economisirea timpului care ar fi petrecut căutând documentația tehnică
permite angajaților să determine rapid nivelul de utilizare și disponibilitatea rețelei
elimină greșelile din ofertele de servicii pentru clienți
îmbunătățește munca de teren, cum ar fi sudarea cablurilor de fibră. Acum, tehnicienii efectuează sarcini de lucru pe teren pe baza schemelor de culori imprimate de la NetStork

O modalitate de a localiza rapid și de a remedia întreruperile rețelei. Locațiile cu întreruperi sunt vizibile în NetStork, astfel încât tehnicienii să știe unde să meargă pentru a le repara. În plus, tehnicienii știu ce dispozitive sunt afectate de întrerupere și de ce instrumente au nevoie pentru a o repara. Acest lucru se datorează faptului că fiecare element de rețea este descris în detaliu în NetStork.

Am întrebat SAT FILM despre cele mai semnificative beneficii ale implementării NetStork. Clienții noștri au indicat accesul rapid la datele complete ale rețelei într-un singur sistem și posibilitatea de generare automată a rapoartelor pentru autoritățile de reglementare.

Planuri de viitor

SAT FILM și Globema continuă să lucreze împreună. Utilizatorii NetStork lucrează continuu la dezvoltarea sistemului în cadrul companiei.

Programează o întâlnire pentru a-ți putea arăta cum să obții rezultate similare la compania ta!