Implementarea unui sistem de inventariere a rețelei – studiu de caz Dodonet

Aflați cum NetStork a ajutat Dodonet să furnizeze cele mai recente informații despre rețea, toate reunite într-un singur loc, îmbunătățind serviciile pentru clienții săi.

Despre proiect

Dodonet oferă servicii unui număr mare de clienți. Înainte de implementare, datele din rețea erau stocate pe diferite scheme, planuri, documente și unele în format electronic. Alte informații importante erau disponibile doar în memoria angajaților.

După implementarea NetStork, datele din toate aceste surse sunt adunate într-un singur loc, iar Dodonet are acum acces la o bază de date unificată în care sunt stocate toate informațiile din rețea.

Contents:

Industrie: Telecomunicații
Țară: Italia

Dodonet este o companie a grupului EL.COM, care este o companie lider de 30 de ani în sectoarele electronice de larg consum, tehnologia informației și telecomunicații. În 2010, au lansat Dodonet pentru a răspunde nevoilor de conexiune la Internet în bandă largă ale clienților lor, reușind să conecteze chiar și centrele mici departe de centrele urbane și zonele rurale.

Provocare

Principala provocare a fost pregătirea datelor pentru a fi introduse în baza de date NetStork. Unele dintre datele stocate pe hârtie au trebuit să fie transferate în format electronic. Aceeași problemă a fost și cu informațiile stocate în memoria angajaților, care nu au fost stocate în niciun fel. Datele care erau deja în formă digitală trebuiau unificate și salvate într-un format adecvat înainte de a fi implementate în baza de date.

Dodonet dorea să aibă acces la o bază de date unificată unde să poată accesa toate informațiile rețelei și să își urmărească cu ușurință serviciile sau rutarea cablurilor în întreaga rețea.

Soluţie

Pentru aceasta, compania a achiziționat licența floating NetStork Edit împreună cu licența NetStork Web, cu posibilitatea de a accesa rețeaua prin intermediul unui browser, astfel încât mai mulți utilizatori să poată lucra cu aplicația.

Oricine din companie care deține o permisiune poate accesa informațiile folosind un laptop sau un dispozitiv mobil cu acces la Internet.

Beneficii

Dodonet se concentrează pe utilizarea NetStork în principal pentru a aduna toate informațiile de rețea într-un singur loc. Dar odată cu implementarea au venit câteva beneficii suplimentare, de exemplu:

Descriere unificată – informații despre rețea inteligibile pentru toată lumea
Acces rapid la informații și un control mai bun și o utilizare mai bună a resurselor rețelei
Planificare îmbunătățită a vânzărilor de servicii datorită verificării rapide a conexiunii cu clienții
Control mai bun asupra fibrelor, cablurilor și țevilor închiriate
Proces rapid de identificare și remediere a întreruperilor

Planuri de viitor

Dodonet folosește NetStork ca sistem de inventariere a rețelei de aproape un an. După ce au conștientizat pe deplin potențialul și utilitatea aplicației, se iau în considerare achiziționarea mai multor licențe și instruirea mai multor utilizatori pentru a profita de aplicație.

Programează o întâlnire  cu noi – permiteți-ne să vă arătăm cum să obțineți rezultate similare la compania dumneavoastră!

NetStork a fost un instrument foarte util pentru tehnicienii noștri în munca lor zilnică cu rețeaua; după implementarea sa suntem mai organizați când vine vorba de dezvoltarea rețelei noastre și de asigurarea întreținerii.

NetStork este foarte util în proiectarea și crearea rețelei, dar și în cazurile în care apare o defecțiune a rețelei – oferă informații despre toate căile cablurilor de fibră, îmbinări și alte obiecte de rețea și infrastructură de telecomunicații. Suntem foarte mulțumiți de NetStork

Francesco Cucci
Founder CEO & CTO Dodonet S.R.L.